Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs4/48/futurecu/public_html/site/wp-content/themes/jackbacon/functions.php on line 73
Future Cup Asfalttirallisprintsarja, josta saa muutakin kuin raitista ilmaa!

Autourheilusarja, josta saa muutakin kuin raitista ilmaa!

5.3.2018 – Future Cup asfalttisprintsarjan pääpalkintoina perinteikkäät kuusikulmaiset grillikodat – Säännöt julkaistu ja ilmoittautuminen avoinna 31.3.2018 saakka!

>Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna perinteikkäältä Raaseporin Hörsbäckin teollisuusalueelta starttaavan, jo 16. kerran ajettavan Future Cup asfalttisprintsarjan CUP-voittajien pääpalkinnot on julkaistu ja ne ovat kuusikulmaisia, erittäin laadukkaita grillikotia, joissa mahtuu majoittumaan 3-5 henkilöä tai nautinnollisia ruokailuhetkiä voi viettää jopa 20 henkilön voimin!

Neljä osakilpailuviikonloppua kattavassa asfalttisarjassa ajetaan jokaisessa kaksi osakilpailua ja niiden kahdeksasta ajetusta kilpailusta kuusi lasketaan lopputuloksiin. Kilpailukauden 2018 uutuuksina on mm. kilpailunumerojen siirto sivuovista takalasiin sekä pysyvät vuosinumerot. Lisäksi yleisölle kiinnostavuutta kasvatetaan kun kilpailujen lähtöjärjestys tullaan laatimaan autojen tehojen ja kuutiotilavuuksien mukaisesti pienemmästä suurimpaan kuitenkin siten, että luokittain ajetaan peräkkäisillä numeroilla. Suurin uutuus on kuitenkin ns. parisprintti sekä kuuma lähtö eli mikäli radoista pystytään rakentamaan Rallin MM-sarjasta tuttu yleisöerikoiskoe, voidaan kilpailut ajaa ns. parilähtöinä tai muutamissa asfalttisprinteissä aikaisemmin kokeiltuna ns. kuumana lähtön. Myös kilpailuista tehdään nopeatempoisempia kun, parisprinttiä lukuun ottamatta, lähtövälejä pienennetään nykyisestä 30 sekunnista.

Autojen luokkajakoa on myös yksinkertaistettu ja tiivistetty kokonaisuutta; Senioreiden 2WD on nyt jaettu kahtia eli yksi luokka lisää, naisten 4WD luokassa sallitaan vain ralliautot, luokat 4 ja 11 on yhdistetty seuraaviin isompiin luokkiin, junioreiden 4WD ralliautot eli luokka 8 yhdistetään yleisen luokan 1 kanssa ja 4WD ralliautoluokkiin hyväksytään nyt myös uudet R-lite autot. Lisäksi Nuorten luokissa on tapahtunut muutoksia.

Sarjapromoottori Kari Tasanko on mielissään uutuuksista, joiden tarkoitus on kehittää kansallista autourheilua sekä ennen kaikkea tuoda jotain uutta niin kilpailijoille kuin katsojille – Ollaanhan samalla kaavalla kilpailtu jo 15-vuotta. Edellisen kerran sarjan pääpalkintoina on grillikodat olleet kaudella 2005.

– Kuluneena kahtena kilpailukautena 2WD ja 4WD -CUP-voittajat on palkittu saunoilla. Nyt halusimme kunnioittaa sarjamme perinteitä ja sen myötä myös hallitsevilla mestareilla on mahdollisuus ajaa palkintosaunojensa viereen lisää tunnelmallista kalustetta kuusikulmaisesta, höylähirrestä valmistetusta grillikodasta, joka sisältää myös ns. isännän grillin jossa mm. kääntyvät paisto-, grillaus- ja keittotasot. Näin syyskuun toisena päivänä Jurvan radalla niin 2WD kuin 4WD CUP-voittajat saavat palkinnot mukaansa ja pääsevät siten osatoimituksena kasailemaan palkintojaan, Taasanko kertoo.

Uusien tuulien siivittämän kesän asfalttibaanoille

Autourheilussa eletään vahvaa nousukautta ja sen myötä Future Cup asfalttisprintsarja haluaa olla ensimmäisten joukossa ja tarjota niin kilpailijoille kuin katsojille uusia asioita. Yksi näistä on ns. parisprint, joka voidaan rakentaa Kemoran ja Jurvan moottoriradoille. Muissa sarjan kilpailuissa voidaan rallisprintin perinteisen kilpailumuodon lisäksi ajaa erillinen ns. kuuma lähtö. Tasanko on vahvasti muutoksien takana.

– Sarjan 15-vuotisen historian aikana on kilpailukaudesta toisteen menty lähes samalla kaavalla. Nyt on aika kokeilla uutta ja sitä kautta kehittää tätä vauhdikasta autourheilulajia. Omien kilpailu- ja katsojakokemuksieni myötä parisprint on ehdottomasti tulevaisuuden kilpailumuoto ja lisäksi kun perinteiseen tapaan ajettavissa kilpailuissa lähtöväliä tullaan kaventamaan niin kaikilla tapahtumaan osallistuvilla on entistä enemmän adrenaliinia veressä; katsojilla on nopeatempoista seurattavaa ja kilpailijoiden on tosissaan edettävä radalla ettei seuraava saa kiinni, Tasanko kertoo.

Intensiivinen kausi alkaa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Raaseporista, josta kahta viikkoa myöhemmin kilpaillaan Vetelin Kemoran moottoriurheiluradalla. Viikkoa ennen Juhannusta ajetaan Nokialla ja kausi huipentuu syyskuun alussa Jurvan Botniaringin radalle. Näin saadaan heinä- ja elokuu täysin vapautettua kesälomille.

Aikaisemmista vuosista poiketen ennakkoilmoittautumista ei ole vaan ilmoittautuminen on jo käynnissä Autourheilun Kansallisen Keskusliiton KITI’ssä. Ilmoittautuminen päättyy 31.3.2018 klo 23:59. Silti kaikkien ilmoittautuneiden kesken arvotaan perinteikäs kilparengassarja.

Future Cup 2018 asfalttisprintsarjan osakilpailut:

(6 parasta tulosta lasketaan lopullisiin pisteisiin)
– 28.4.2018: Raasepori 1, Tammisaari
– 29.4.2018: Raasepori 2, Tammisaari
– 12.5.2018: Kemora 1, Veteli
– 13.5.2018: Kemora 2, Veteli
– 16.6.2018: Nokia 1
– 17.6.2018: Nokia 2
– 1.9.2018: Jurva 1
– 2.9.2018: Jurva 2

Future-Cup 2018 TV-lähetysajat C More MAX kanavalla:

– Raasepori Tv-lähetys 10.5.2018 klo 21
– Kemora, Veteli Tv-lähetys 24.5.2018 klo 21
– Nokia Tv-lähetys 28.6.2018 klo 21
– Jurva Tv-lähetys 13.9.2018 klo 21
– Kausikooste Tv-lähetys 1.11.2018 klo 21

Vauhdissa vahvasti mukana

Rallisprint lajina: Kuka ajaa? Mitä ajaa? Millä ajaa?

Rallisprint kuuluu autourheilun peruslajeihin. Kilpailuja on paljon, noin 40 vuodessa, ja niitä järjestetään eri puolin Suomea. Rallisprint rata on samantyyppinen kuin rallin erikoiskoe, mutta sen pituus on lyhyempi; noin 2000 – 4000m. Rallisprint kilpailuja ajetaan lumella ja jäällä, soralla ja asfaltilla. Future Cup sarjaa ajetaan täysin asfaltilla ja rallisprintin SM-sarjassa kolme kilpailua ajetaan talvisissa olosuhteissa ja kolme sorateillä.

Rallista poiketen rallisprint autossa ei ole kartanlukijaa, ainoastaan kuljettaja. Kuljettajat jaetaan kokemuksen ja taidon perusteella, samoin kuin monessa muussakin lajissa, juniorikuljettajiin ja yleisen luokan kuljettajiin. Kaikissa kilpailuissa on mukana myös luokat nuorille ja senioreille, eli kilpailijoille, joilla on ikää mittarissa alle 18 tai yli 50 vuotta. Myös naiskuljettajille on oma luokkansa, jossa ladyt mittaavat toistensa nopeutta.

Rallisprintissä kilpailija ajaa saman reitin kaksi tai kolme kertaa (SM:n ja Future Cupin osakilpailuissa on vain kaksi lähtöä per kuljettaja) määrätyssä järjestyksessä ja paras aika on hänen tuloksensa. Ajanotto tapahtuu sähköisesti 1/100 sekunnin tarkkuudella.

Kilpailukalusto rallisprintissä on varsin kirjavaa. Huipputasolla on uutta rallikalustoa ja tehokkaita turboautoja, mutta harrastajatasolla ajetaan vanhemmalla ja edullisella kalustolla. Monessa kilpailussa on mukana myös Historic luokat, joissa ajetaan autoilla, joilla on jo reilusti ikää ja niissä ei ole nykyistä huipputeknologiaa. Autoina on muun muassa Escortteja, Cortinoita, Sunbeam Imppejä, onpa joissain kisoissa mukana ollut jopa legendaarisia Trabantteja.

Kansallisissa kilpailuissa osanottajat ovat yleensä omalta alueelta ja lähitienoilta. Osallistujien määrät vaihtelevat eri kilpailuissa suurestikin. Esimerkiksi vuoden 2017 SM-sarjassa vaihtelu oli välillä 80 – 125 osallistujaa. Future Rallisprint sarjassa 100 – 150 osallistujaa. Autojen määrä osakilpailussa ei välttämättä ole sama, kuin ajajien määrä. Sillä samalla autolla voi ajaa useampikin kuljettaja. Yleensä toinen kuski on yleisessä luokassa ja toinen junioreissa, naisissa tai senioreissa.

Joissakin kauden kilpailuissa on ollut myös kansainvälistä väriä. Esimerkiksi naapurimaasta, Ruotsista, vierailee kuljettajia Suomen kamaralla ajettavissa rallisprinteissä.

Asfaltilla kilpailtu jo 15 vuotta!

Future Cup on Suomen ainoa kokonaan asfaltilla ajettava Rallisprint -sarja. Se on vuosien saatossa vakiinnuttanut paikkansa kesän rallitapahtumien joukossa.

Sarjassa 110-150 kilpailijaa mittaa paremuuttaan viitenä kesäisenä viikonloppuna ympäri Supomen. Jokainen viikonloppu pitää sisällään kaksi erillistä osakilpailua, joissa erillisinä päivinä kilparata ajetaan eri suuntaan.

Future Cupin osakilpailut ovat erittäin katsojaystävällisiä; Radat ovat lyhyitä ja sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä. Ratojen varrelle on helppo päästä katsomaan ja huoltovarikko on yleisölle vapaa, joten sinne pääsee esim. tauolla lähemminkin tutustumaan huollon toimintaan ja jututtamaan ajajia.

Kuljettajat jaetaan auton vetotavan sekä moottorin tilavuuden mukaan omiin luokkiin, joissa he sijoituksensa mukaisesti keräävät sarjapisteitä. Pistelaskutavasta johtuen sarja on tavallaan avoin voiton suhteen myös pienemmillä autoilla ajaville sekä naiskuljettajille.

Future Cup asfalttisprintsarjassa kilpailee myös nuoret, alle 18-vuotiaat kuljettajalupaukset. Myös senioriluokkien (yli 50v) suosio on vuosi vuodelta kovempi.

CUP-mestaruudesta kilpaillaan 4-veto ja 2-veto CUPissa sekä Joukkuekilpailussa, että Cuppikunkussa. Myös nuorille on oma yleiskilpailunsa.

Jokainen sarjan osakilpailuviikonloppu televisioidaan C More Max TV-kanavalla noin kahden viikon päästä kilpailuviikonlopusta. Kisalähetykset ovat katsottavissa myös sarjan kotisivuilla television ensiesityksen jälkeen.

Katso lisätietoja kuten esim. sarjamme säännöt seuraavalta ”kausi 2018” -sivulta.

Toivottavasti tämä esittely antoi jonkinlaisen kuvan siitä, mistä rallisprintissä on kysymys. Jos haluat tarkempaa tietoa lajista, ota yhteyttä sähköpostilla: kari@futurecup.fi, niin tehdään lajia yhdessä tunnetuksi.

Future Cup 2018 asfalttisprintsarjan osakilpailut:

(6 parasta tulosta lasketaan lopullisiin pisteisiin)
– 28.4.2018: Raasepori 1, Tammisaari
– 29.4.2018: Raasepori 2, Tammisaari
– 12.5.2018: Kemora 1, Veteli
– 13.5.2018: Kemora 2, Veteli
– 16.6.2018: Nokia 1
– 17.6.2018: Nokia 2
– 1.9.2018: Jurva 1
– 2.9.2018: Jurva 2

Aikaisemmista vuosista poiketen ennakkoilmoittautumista ei ole vaan ilmoittautuminen on jo käynnissä Autourheilun Kansallisen Keskusliiton KITI’ssä. Ilmoittautuminen päättyy 31.3.2018 klo 23:59. Silti kaikkien ilmoittautuneiden kesken arvotaan perinteikäs kilparengassarja. Sarjaan hyväksytään mukaan 150 kilpailijaa. Sarjajärjestäjä pidättää oikeuden tasata luokkien automäärää jokaiseen luokkaan tasapuolisesti sekä yhdistää luokkia vähäisen kilpailijamäärän vuoksi. Lisäksi sarjajärjestäjällä on oikeus poistaa luokka liian vähäisen osanottajamäärän vuoksi.

Kilpailukausi 2007:
Kotamestarit Rallisprint

Lopputulokset
Osakilpailukohtaiset kuvagalleriat

Kilpailukausi 2006:
Kotamestarit Rallisprint

Lopputulokset
Osakilpailukohtaiset kuvagalleriat

Kilpailukausi 2005:
Kotamestarit Rallisprint

Lopputulokset
Osakilpailukohtaiset kuvagalleriat

Kilpailukausi 2004:
Kotamestarit Rallisprint

Lopputulokset
Osakilpailukohtaiset kuvagalleriat

Kilpailukausi 2003:
Puustellisprint

Osakilpailukohtaiset kuvagalleriat

Future rallisprintsarja, kilpailutoimisto

Korpelankuja 6, 03400 Vihti – www.futurecup.fi

Promoottori Kari Tasanko
puh. 0400 688 742
@mail. kari@futurecup.fi

Lajipäällikkö Henrik Frank
puh. 040 534 9977
@mail. henrik.frank@autourheilu.fi

Sarjasihteeri Jyrki Lampela
puh. 040 775 4524
@mail. jyrki@futurecup.fi

Media Jani Kekoni
puh. 040 515 6870
@mail. jani@futurecup.fi

Televisiointi Sami Lehtola
puh. 0400 978 458
@mail. sami@futurecup.fi

Kun haluat lisätietoja esimerkiksi vauhdikkaasta rallisprint -lajista tai rallisarjastamme, ota yhteyttä!