TableTop Seuraa meitä Facebookissa Seuraa meitä Twitterissä Seuraa meitä Instagramissa TableOikea
TableLeft Future Cup 2017 Raaseporin osakilpailu Future Cup Nokian osakilpailu Future Cup Jurvan osakilpailu Future Cupin keskikesän osakilpailu Future Cup Rovaniemen osakilpailu TableRight
KuvaLeft Isokuva KuvaRight
KeskiBar
NaviLeft Tervetuloa Future Cupin kotisivuille Yleistä 15-vuotisesta asfalttisarjastamme Future Cup kilpailukauden säännöt Sarjamme kuljettajat ja kilpailukalusto Vauhdikkaimmat kuvat kilpailukausilta Sarjamme TV-lähetykset ja muut videot Historian siipien havinaa! Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja! NaviRight
NaviBottom
OtsikkoLeft Lisätietoja 29.-30.4.2017 ajettavasta Raaseporin osakilpailusta OtsikkoRight
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Klikkaa ja tutustu ratakarttoihin!
 


2.5.2017 - Aurinkoa, lunta, räntää ja jäätä Future Cup asfalttisprintsarjan "talviosakilpailuissa" - Ilmojen herra varasti shown

Raaseporin Horsbäckin teollisuusalueella, Ekenäs-Tammisaaren Moottorikerhon ja Urheiluautoilijoiden isännöimässä Future Cup asfalttisprintsarjan avausviikonlopussa niin itse kilpailijat tiimeineen kuin katsojat sekä toimitsijat elivät, ehkäpä olosuhteiltaan koko Suomen autourheiluhistorian erikoisimman asfalttisprintviikonlopun kun ilmojen herra varasti shown ja tarjosi taivaalta kesään kuuluvien auringonsäteiden lisäksi runsaasti täysin päinvastaista tavaraa; Takatalvinen matalapaine pyyhkäisi niin Raaseporin kuin koko Etelä-Suomen ylitse juuri täydellisesti AutoCenter Rallisprintin ensimmäisen kilpailun ajankohtana.

Hyytävässä kahden lämpöasteen sadesäässä aloitettu lauantainen kilpailu huipentui yleisen luokan aikana räntäsateeseen, joka toisen kierroksen alussa muuttui lumeksi ja jääksi. Sen seurauksena kilpailun tuomaristo teki täysin oikean päätöksen ja keskeytti kilpailun. Lopulta toinen kierros mitätöitiin sen ajaneiden kuljettajien osalta ja tulokset julkaistiin ensimmäisen kierroksen perusteella.

Kun myrskyisän yötauon jälkeen toinen osakilpailu pyörähti käyntiin niin osa kilpailijoista pääsi ensimmäisen kierroksen ajamaan kuivalla kelillä kun toisilla suoritus oli tehtävä raekuurojen säestämänä. Kuitenkin toinen kierros oli olosuhteiltaan kaikille sama eli vasta silloin kuljettajat pääsivät mittaamaan paremmuuttaan kuivalla pikipinnalla.

Vaativat olosuhteet parhaiten hallitsi Kokkolan Urheiluautoilijoiden junioriluokan kuljettaja Jarmo Autio, joka Skoda Octavia WRC autollaan oli suvereenisesti kummankin kilpailupäivän nopein ja siten täysin ansaitusti kahden osakilpailun jälkeen on neljällä pisteellä kiinni Salvoksen laadukkaasta saunapalkinnosta. Aution turvallista 4-veto Cupin johtoasemaa turvasi ensimmäisen osakilpailun yleisen luokan voittaja Mika Myllylän epäonnistuminen toisena kilpailupäivänä ja vastaavasti toisen osakilpailun yleisen luokan voittaja Jukka Tenhon epäonnistuminen ensimmäisenä päivänä.

Kaksivetoisissa Future Cup asfalttisprintsarjan historian ensimmäinen sarjamestari ja nyt BMW 316 Compact autolla ajava Jarmo Suokko teki näyttävän paluun huipulle ja kahdella pisteellä on kiinni Salvoksen toisesta saunapalkinnosta ennen Aki Mansikkamäkeä ja vuonna 2016 Salvoksen saunan voittanutta Harri Hietalaa. Nuorissa Oskari Heikkinen on karkaamassa kanssakilpailijoilta maisemaan kun hän kahden kilpailun jälkeen johtaa luokkaa kahdeksan pisteen marginaalilla.

- Miesmuistiin ei asfalttisprintissä ole talvimyrskyssä kilpailtu. Rankkoja ukkoskuuroja ja lievää räntäsadetta on kyllä nähty mutta lunta ja jäätä pikipinnalla on minunkin lähes 40-vuotisen autourheiluhistoriani yksi erikoisimmista tapahtumista. Siitäkin huolimatta paremmuusjärjestykset saatiin molemmissa kilpailuissa selville ja tuloksia kun katsoo niin on hienoa nähdä miten sarjamme uudet kuljettajat ovat mukavasti haastaneet konkarikuljettajat; Erityisesti Jarmo Aution vakuuttavat kummankin kilpailun nopeimmat erikoiskoeajat WRC-autollaan sekä ennen kaikkea Jasu Saarisen ralliautolla suorittama toisen kilpailun kaksivetoisten nopein sekä yleiskilpailun viidenneksi kiireisin suoritus nousivat kohokohdiksi, promoottori Kari Tasanko kertoo.

- Unohtaa ei toki saa Jarmo Suokkoa, joka vuonna 2003 kun sarja käynnistettiin Puustellisprinttinä niin hän oli se kuuluisa ensimmäinen mestari. Hienoa nähdä, että "Champ is Bäk" 2-veto Cupin kärkimiehenä, sarjan pääyhteistyökumppani Salvoksen edustaja ja koko asfalttisarjan luoja Erkki Koskelo kertoo ja jatkaa, - Koska ensimmäisen osakilpailun olosuhteet olivat kaikkea muuta kuin kesäiset ja siten tulokset menivät pitkälti ristiin niin se takaa sen, että tylsää seurattavaa ei kilvanajo tänäkään vuonna asfalttisprintsarjan mestaruudesta tule olemaan; Epäonnistuneilla Mika Myllylällä ja Jukka Tenholla ei enää virheisiin ole varaa ja nyt sarjajohdossa olevat saavat myös seuraavissa kilpailuissa pitää kaasujalan asennon suorassa. Vaativista olosuhteista huolimatta 15-vuoden ikään ehtinyt kilpasarja sai mitä mielenkiintoisimman startin.

Liikkuvan kuvan julkaisuoikeudet Future Cup asfalttisprintsarjan osakilpailuissa

Kuluvalla kilpailukaudella Autourheilun kansallisen keskusliiton omistama AKK Sports Oy on luovuttanut Future Cupin liikkuvan kuvan kuvausoikeudet sarjajärjestäjälle, joka on vastaavasti luovuttanut ne edelleen televisiolähetysten tuottaja SPL-Motor Oy / Videoracingille. Lisäksi mainostelevision ja Future Cupin sopimus määrittelee liikkuvan omat rajoitteet liikkuvan kuvan julkaisemiseen, joka kaupallisessa tarkoituksessa on ehdottomasti kielletty ilman sopimusta sarjajärjestäjän kanssa.

Tämä koskee myös ns. kisakoosteiden julkaisemista sosiaalisessa mediassa, Youtubessa tai muissa videonjakopalveluissa. Yksityiseen kotikäyttöön kuvaaminen on luonnollisesti sallittu.

Niin sanottujen ”tilanteiden” eli esim. ulosajojen ja likitilanteiden julkaisu on edelleen sallittua muussa kuin kaupallisessa tarkoituksessa. Kuvaaja on velvollinen pyydettäessä luovuttamaan kuvaamansa materiaalin käytettäväksi osakilpailun ja kausikoosteen tv-lähetyksissä.

- Kyseessä on puhtaasti liikkuvan kuvan oikeuksien hallinnointiin liittyvä asia, jonka rajat määrittelee MTV3 ja sarjajärjestäjän välinen sopimus. Samalla haluamme hillitä hillitsemään kilpailuissa pyörivää ns. harmaata taloutta. Kysymyksessä on tapahtuma johon myydään pääsylippuja jolloin kaikki liikkuvan kuvan tekijänoikeudet ja luvat ovat järjestäjän hallussa. Tällä toiminnalla noudatamme sopimusta MTV3 kanavan kanssa.

Lisätietoja kuten luvat liikuvalle kuvalle: Sami Lehtola / Videoracing, puh. 0400 978 458, myynti@videoracing.fi


24.4.2017 - Future Cup asfalttisprintkauden avaukseen 124 kilpailijaa - 15v juhlavuosi käynnistyy Raaseporissa

Tulevana viikonloppuna Raaseporin Horsbäckin teollisuusalueella ajetaan perinteikäs asfalttisprintkauden avaus kun lauantaina 124 ja sunnuntaina 110 kilpailijaa mittaa paremmuuttaan AutoCenter Rallisprintin 3,2 kilometrin mittaisella katuradalla, joka sunnuntain toisessa osakilpailussa ajetaan toiseen suuntaan kuin lauantain ensimmäisessä.

Lauantaina klo 15 ja sunnuntaina klo 12 käynnistyviin kilpailuihin startataan uusissa asetelmissa kun hallitseva 4-vetocupin mestari Harri Arola ei ole puolustamassa titteliään. Sen myötä hallitseva hopeamies Mika Myllylä ja pronssikuski Jukka Tenho saavat vastaansa kovat haastajat yleiskilpailujen voittokamppailuissa.

Vastaavasti 2-vetocupissa hallitsevan sarjamestari Mika Perttulan, hopeakuski Harri Hietalan ja pronssimies Mikael Vuotarin voittamiset ovat haluttua tavaraa - aivan kuten Mestarisauna by Salvos kaksi pääpalkintoa, joiden saavuttamiseen tarvitaan menestyksekkäät suoritukset kaikissa Future Cup asfalttisarjan 10 osakilpailussa.

- Onhan tätä viikonloppua koko pitkä talvi odoteltu ja nyt kun järjestyksessään 15. Future Cup asfalttisprintsarjan avausosakilpailu on vihdoin edessä niin tunnelma on enemmän kuin odottava. 124 kilpailijaa lauantain ja 110 kilpailijaa sunnuntain osakilpailuihin takaa hyvät lähtökohdat kilpailijoille heidän aloittaessa kivenkovan kilvanajon niin osakilpailukohtaisista kuin sarjamme arvokkaista palkinnoista, promoottori Kari Tasanko kertoo.

- Katsojille on luvassa paljon nähtävää kun Raaseporin osakilpailujen ratamestari on suunnitellut ajettavat katuradat sellaisiksi, että lähes kaikkialta erikoiskokeen varrelta on näköyhteys useaan toiseen kohtaan. Koska kilpailijat suuntaavat radalle pääsääntöisesti 30 sekunnin välein niin nähtävää ja kuultavaa riittää. Enää ei puutu kuin ilmojen herran myötämielinen suhtautuminen sarjamme juhlavuoden starttiin, Tasanko jatkaa.

Vaikka kilpailut käynnistyvät lauantaina klo 15 ja sunnuntaina klo 12 niin nähtävää riittää varikkoalueella jopa kolmea tuntia ennen starttia kun kilpailijat laittavat kalustoaan kuntoon samalla rataan tutustuen. Olet siis lämpimästi tervetullut tutustumaan pikipinnalla ajettavan rallisprintin vauhdikkaaseen maailmaan!

Tutustu vuoden 2017 asfalttisarjan kilpailijoihin osoitteessa: http://www.futurecup.fi/kuskit.php

Klikkaa ja katso kuvia kisasta:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

26.3.2017 - Future Cup vuoden 2017 asfalttisarjan ilmoittautuminen päättyy 31.3.2017 - Pikipinnalla jaossa Salvoksen uutuussaunoja sekä rahapalkintoja

Highslide JS
 
Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Raaseporista käynnistyvän Future Cup asfalttisprintsarjan ilmoittautuminen päättyy nyt maaliskuun viimeinen päivä. Pikipintojen herroiksi, ja MESTARISAUNA by Salvos ulkosaunojen uusiksi omistajiksi haluavien on siis aika ilmoittautua Suomen ainoaan kokonaan asfaltilla ajettavaan rallisprintsarjaan ja startata mukaan sen 15v murrosikäisyyden juhlahumuun!

Future Cup asfalttisprintsarjaan voi osallistua Autourheilun Kansallisen Keskusliiton lisenssin omaava, yli 15-vuotias henkilö autolla joka täyttää rallin tai rallisprintin säännöt. Luokkia on yhteensä 26 joista uutuutena on yleisen ja junioritason kuljettajien jakama, mutta sarjan ulkopuolinen tasa-aika -luokka, joka on tarkoitettu mm. kilpailutoimintaa aloitteleville tai kilpailussa ajavien vaimoille, jäähdyttelijöille ja myös kaikille niille, jotka haluavat ajaa kilparadan kaksi kertaa mahdollisimman tarkasti samaa aikaa noudattaen.

Future Cup asfalttisprintsarjassa kilpaillaan, aikaisempien vuosien tapaan, kilpurin vetotavan mukaisesti 4-veto ja 2-veto Cupissa sekä joukkuekilpailussa ja Cuppikunkussa. Lisäksi 15-18 vuotiaat nuoret ajavat omasta yleiskilpailussaan 3-4 kilometrin mittaisilla pikipintaisilla katuradoilla joko ralleista tutuilla tai vartavasten rallisprintteihin rakennetuilla erikoisautoilla. Perinteiseen tapaan tulevan kesän kilpailuissa tullaan jälleen monipuolisesti näkemään kilpailukalustoa aina iäkkäistä, mutta silti nopeista historic -autoista moderneihin turboahdettuihin sekä ennen kaikkea huipputehokkaisiin nelivetoisiin superautohin saakka.

Viidellä osakilpailupaikkakunnalla ympäri Suomen ajettavassa sarjassa kuljettajat pääsevät mittaamaan taitojaan yhteensä kymmenessä osakilpailussa - mukaan lukien kahdella uudella paikkakunnalla kun kesäkuinen Nokia ja elokuinen Lapinlahti kutsuu pikinnan VauhtiVillejä ja -Venloja huristelijoita uusille radoille. Asfalttisarja käynnistyy huhtikuun lopulla Raaseporista, josta karavaani matkaa keskikesän Nokian ja Jurvan osakilpailuviikonloppuihin. Teini-ikäiseksi ehtineen kilpasarjan juhlavuosi huipentuu elokuussa Pohjois-Savon Lapinlahden ja Rovaniemellä Joulupukin pyhätön maisemissa.

Palkintoina kaksi MESTARISAUNA by Salvos uutuussaunaa, toinen 4-veto ja toinen 2-veto cupiin. Lisäksi perinteikkäät rahapalkinnot jaetaan lokakuisessa palkintogaalassa. Jokaisesta osakilpailuviikonlopusta nähdään kisakooste MTV3 Max kanavalla sekä ns. jälkilähetyksenä heti sen jälkeen sarjan kotisivuilla. Sarjapromoottori Kari Tasanko toivottaa kaikki tutut ja tuntemattomat kilpailijat ja runsaslukuisen yleisön viettämään viittä kuumaa vauhtiviikonloppua hyvässä seurassa rakkaan vauhtilajin parissa.

- Lumet ovat kovaa vauhtia sulamassa, joka tarkoittaa sitä, että on aika laittaa nimi Future Cup asfalttisprintsarjan ilmoittautuneiden listalle ja alkaa laittamaan kilpailukalustoa kesäkuntoon. Ilmoittautuneiden listaa kun katsotaan niin siellä on erittäin mukavasti täysin uusia tuttavuuksia. Siihen kun lisätään vielä ilmoittautumattomat sarjamme vakiokuljettajat ja muut uudet herrasmiehet ja ladyt niin käsissämme on ennätysten kesä ja kuluvan kilpailukauden Rallin MM- ja SM-sarjojen mukaisesti huippukovaa kilvanajoa miesmuistiin, Tasanko kertoo.

- Meillä on sarjassa kaikki valmiina. Raaseporissa on kisavalmistelut täydessä vauhdissa eikä aikaakaan kun he ovat valmiita toivottamaan kilpailijat, katsojat kuin murrosikäiseksi ehtineen sarjamme juhlavuoden tervetulleeksi. Osakilpailukohtaisten palkintojen lisäksi sarjamme palkitsee perinteikkäiden rahapalkintojen lisäksi 4-veto ja 2-veto CUPin voittajat MESTARISAUNA by Salvos uutuussaunoin. Lisäksi nuorten luokissa jaossa on 1000eur extrapalkinnot kun rengassarjan voittaja päätti muuttaa renkaat rahaksi ja antaa ne nuorten luokkien menestyjille. Kaikesta voi päätellä, että kyllä me, jälleen kerran, hieno sarja saadaan aikaiseksi, Tasanko lupaa.


Highslide JS
 
13.2.2017 - Future Cup asfalttisarjan rengasarvonnan voittaja lahjoittaa palkinnon eteenpäin

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä ajetun Arctic Lapland Rallin Lordi-aukion lähtölavalla arvottiin Suomen ainoan kokonaan asfaltilla ajettavan rallisprintsarjan perinteikäs rengaspalkinto.

Elokuisen Future Cup Lapinlahden osakilpailun järjestävän sihteeri Henna Palonen piteli hattua, joka sisälsi 55 ennakkoilmoittautuneen nimeä samalla kun tuore rallimissi toimi onnettarena.

Voittajaksi paljastui ykkösluokkaan kilpailijana ilmoittautunut, vain muutamaa viikkoa aikaisemmin Autourheilun Kansallisen Keskusliiton Respect -palkittu sarjapromoottori Kari Tasanko, joka, kannustaakseen nuorison autourheiluharrastusta, lahjoittaa rengassarjan arvon (1000eur) eteenpäin Nuorten kahden luokan parhaimmille menestyjille siten, että kilpailukauden 2017 palkintogaalassa luokkien 23 ja 24 sarjavoittajat saavat 250eur, toiseksi nopeimmat 150eur ja kolmanneksi nopeimmat 100eur.

Ilmoittautuminen Future Cup asfalttisarjaan päättyy 31.3.2017 klo 23:59.


16.1.2017 - Future Cup asfalttisprintsarjan kaikki osakilpailut selvillä - Nokia ja Lapinlahti uusina osakilpailuina!

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Vuodesta 2003 lähtien suomalaisen autourheilukansan kuumaan kesään on kuulunut supersuosittu Future Cup, jonka, järjestyksessään jo huikean 15. juhlavuoden käynnistymiseen ei ole enää kuin noin sata päivää! Viidellä osakilpailupaikkakunnalla ympäri Suomen ajettavassa sarjassa kuljettajat pääsevät mittaamaan taitojaan yhteensä kymmenessä osakilpailussa - mukaan lukien kahdella uudella paikkakunnalla kun kesäkuinen Nokia ja elokuinen Lapinlahti kutsuu pikinnan huristelijoita mittaamaan vauhtiaan uusille baanoille.

Asfalttisarja käynnistyy huhtikuun lopulla Raaseporista, josta karavaani matkaa keskikesän Nokian ja Jurvan osakilpailuviikonloppuihin. Teini-ikäiseksi ehtineen kilpasarjan juhlavuosi huipentuu elokuussa Pohjois-Savon Lapinlahden ja Rovaniemellä Joulupukin pyhätön maisemissa. Sarjapromoottori Kari Tasanko lupaa kiireistä kesää kaikille kuljettajille.

- Meidän kaikkien iloksi lämpimästi toivotan tervetulleeksi kesäkuisen Nokian ja viikkoa Suomen MM-rallin jälkeen ajettavan Lapinlahden osakilpailuviikonloput. Näin meillä on mielestäni erittäin hyvä ja kattava kokonaisuus jälleen kasassa kun kilpailijamme saavat mitata taitojaan ja tuottaa yhteistyökumppaneilleen näkyvyyttä niin Etelä-, Itä-, Länsi- kuin Pohjois-Suomessa. Olen erittäin tyytyväinen rakentamaamme kokonaisuuteen ja varsinkin yhteistyökumppanimme Salvoksen myöntämään Mestarisauna by Salvos korkealaatuisiin pääpalkintoihimme, Tasanko kertoo.

Jokaisesta osakilpailusta on tulossa lisätietoja asfalttisarjan kotisivuille osoitteeseen http://www.futurecup.fi.

Mestareiden illassa kunniaa vuoden 2016 voittajille - Tasangolle Autourheilun Respect -palkinto

Rallin henkisessä kehdossa, Suomen MM-rallin kilpailukeskuksessa eli Jyväskylän Paviljongissa järjestetyssä Autourheilun Kansallisen Keskusliiton palkintogaalassa Future Cup asfalttisprintsarjan kilpailukauden 2016 menestyjät juhlivat päälavan palkintokorokeella saavutuksiaan. Samalla Future Cup asfalttisarjan kaliffille, Kari Tasangolle jaettiin tunnustusta tekemästään työstä rallisprintin, erityisesti asfalttirallisprintin eteen.

- Vaikka Autourheilun Kansallisen Keskusliiton Respect -palkinnossa luki minun nimeni niin siitä huolimatta täytyy muistaa, että saamani tunnustus kuuluu kaikille niille autourheilun ihmisille, ketkä ovat panoksellaan olleet vaikuttamassa saamaani tunnustukseen. Me toimitsijat, kilpailijat, katsojat, yhteistyökumppanit sekä viranomaistahot olemme kaikki yhdessä olemme tehneet erinomaista työtä autourheilun eteen, joten aina kun tätä tunnustusta muistelen niin ajatuskuplassani on kaikki ne henkilöt, jotka ovat vuosien saatossa positiivisesti myötävaikuttaneet autourheilutapahtumien kulkuun, Tasanko kiittelee.

- Sanotaan, että autourheilu herättää suuria tunteita. Kieltämättä palkintogaalassa elettiin monta tunteikasta hetkeä - varsinkin silloin kuun sarjamme kauden 2016 parhaimmisto kävi pokkaamassa palkintonsa. Niiden tapahtumien myötä on ilo toivottaa kausi 2017 tervetulleeksi ja mikäs sen parempi startti sille on ollut kuin ennätyksellinen 55 kilpailijan ennakkoilmoittautuminen. Rehellisesti sanottuna en aikuisten oikeasti jaksa odottaa huhtikuun ensimmäistä päivää kun nähdään todellinen kilpailijamäärä ja päästään taas nauttimaan yhdestä vauhdikkaasta autourheilukesästä kärpäsineen, Tasanko jatkaa.

Ilmoittautuminen Future Cup asfalttisarjaan päättyy 31.3.2017 klo 23:59. 55 ennakkoilmoittautuneen kesken arvotaan perinteinen rengassarja, jonka ajankohta on tammikuun viimeisenä viikonloppuna Napapiirillä ajettava Arctic Lapland Ralli.24.12.2016 - Future Cup asfalttisarjan 15-juhlavuonna ajetaan KAHDESTA (2) MestariSaunasta!

Viimeiset kilpailukaudet poikkeuksetta yli 130 kilpailijaa jokaiseen osakilpailuun kerännyt ja niin kuljettajien, katsojien kuin kilpailujärjestäjienkin keskuudessa suuresti arvostettu Future Cup asfalttisprintsarja matkaa 15-vuotisjuhlakauteensa korotetuin palkinnoin. Vuonna 2016 kilpailijat mittasivat paremmuuttaan 10 osakilpailussa, joista parhain Cuppikunkkulainen Harri Hietala löylyttää nykyään perhettään Salvoksen valmistamassa erittäin laadukkaassa ulkosaunassa.

Tammikuussa 2017 Salvos julkaisee MESTARISAUNA -uutuuden ja näin kilpailukauden 2017 Future Cup asfalttisprintsarjassa pääpalkintoina on kaksi laadukasta uutuustuotetta, toinen 4-veto Cupiin ja toinen 2-veto Cupiin. Promoottori Kari Tasanko ja 15-vuotta sitten asfalttisarjan luonut, nykyään Salvoksen Etelä-Suomen myyntipäällikkönä toimiva Erkki Koskelo jatkavat näin tiivistä yhteistyötään suomalaisen autourheilun eteen.

- Vuosi sitten Salvos starttasi mukaan Future Cup asfalttisprintsarjaan ja on erittäin tyytyväinen saamaansa näkyvyyteen sekä tunnettavuuteen. Laadukkaita perinnesaunoja, -mökkejä ja -aittoja valmistava pyhätäläinen yrityksemme haluaa olla juhlistamassa sarjan 15-vuotista historiaa ja sen myötä Mestarisauna by Salvos -uutuustuotteemme on juhlavuoden pääpalkintoina niin 4-veto kuin 2-veto Cupeissa. Salvos haluaa vahvasti olla mukana suomalaisessa autourheilussa, joka on meille pohjoisen asukkaille ehdotonta perinneurheilua, itsekkin innokas autourheilumies Erkki Koskelo kertoo.

- Kun mietitään missä ne parhaimmat autourheilutarinat matkaa eteenpäin niin ainoa oikea vastaus on Sauna. Olemme Future Cupissa erittäin tyytyväisiä Salvoksen vahvasta panoksesta edistämään suomalaista autourheilua ja ennen kaikkea siitä, että tänä vuonna kuljettajamme ajavat kahdesta erillisestä Mestarisaunasta auton vetotavan mukaan. Näin ollen vahvasti uskon, että meillä on tulossa ennätysmäärä kilpailijoita, koska normaalien rahapalkintojen ja maineen sekä kunnian lisäksi Salvoksen saunapalkinto on kuljettajiemme keskuudessa erittäin himottu tavoite. Iso kiitos Salvokselle sekä ennen kaikkea sarjamme alkuperäiselle isännälle Erkki Koskelolle panoksestaan, sarjapromoottori Kari Tasanko jatkaa.

Pääpalkinnot luovutetaan Future Cup asfalttisprintsarjan palkintogaalan jälkeen marraskuussa Salvoksen Pyhännän tehtaalla. Mukaansa voittajat saavat kaikki saunan komponentit sekä oheistuksen, joista nikkaroida valmis tuote haluamaansa paikkaan.

Perinteinen rengassarja arvotaan ennakkoilmoittautuneiden kesken - neljäs osakilpailuviikonloppu hahmottumassa

Future Cup asfalttisprintsarjaan voi osallistua Autourheilun Kansallisen Keskusliiton lisenssin omaava, yli 15-vuotias henkilö autolla joka täyttää rallin tai rallisprintin säännöt. Luokkia on yhteensä 26 joista uutuutena on yleisen ja junioritason kuljettajien jakama, mutta sarjan ulkopuolinen tasa-aika -luokka. Perinteiseen tapaan tulevan kesän kilpailuissa tullaan jälleen monipuolisesti näkemään kilpailukalustoa aina iäkkäistä, mutta silti nopeista historic -autoista moderneihin turboahdettuihin sekä ennen kaikkea huipputehokkaisiin nelivetoisiin superautohin saakka.

Ennakkoilmoittautuminen käy kuumana ja se päättyy 31.12.2016 klo 23:59. Kaikkien ennen vuodenvaihdetta ilmoittautuneiden kesken arvotaan, perinteiseen tapaan, neljä (4) kappaletta slicks kilparenkaita. Vuodenvaihteen jälkeen ilmoittautuminen jatkuu aina maaliskuun viimeiseen päivään saakka. Jokaisesta osakilpailuviikonlopusta nähdään kisakooste MTV3 Max kanavalla sekä ns. jälkilähetyksenä heti sen jälkeen sarjan kotisivuilla.

Vuonna 2003 ensimmäisen kerran ajettu asfalttisarja on kuluneen 14 kilpailukauden aikana kehittynyt formaatiksi, joka on kuljettajien lisäksi myös katsojien sekä järjestäjien mieleen. 3-4 kilometrin mittaisilla, pikipintaisilla katuradoilla ajettavassa sarjassa teineistä pappaikäiseksi olevat tytöt ja pojat sekä naiset ja miehet kilpailevat kaksipäiväisissä osakilpailuviikonlopuissa paremmuudestaan joko ralleista tutuilla tai vartavasten rallisprintteihin rakennetuilla erikoisautoilla.

Future Cup asfalttisprintsarjassa kilpaillaan, aikaisempien vuosien tapaan, kilpurin vetotavan mukaisesti 4-veto ja 2-veto Cupissa sekä joukkuekilpailussa ja Cuppikunkussa. Lisäksi 15-18 vuotiaat nuoret ajavat omasta yleiskilpailussaan. Huhtikuun lopussa Raaseporista käynnistyvän ja elokuun lopussa Rovaniemellä huipentuvan kilpasarjan neljäs osakilpailuviikonloppu on ollut avoinna kun sen viikonlopun kahden osakilpailun järjestäjä joutui ymmärrettävästä ylivoimaisesta esteestä johtuen perumaan osallistumisensa.

- Neuvottelut kilpailujärjestäjien kanssa on käynyt tiivinä ja uskomme, että pystymme piakkoin senkin viikonlopun vahvistamaan. Alun perin neljäs osakilpailuviikonloppu piti ajaa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, mutta kun Suomen MM-ralli vahvistui samoille päiville niin tottakai meidän tehtävänämme on sen jälkeen ollut hakea myös ajallista muutosta neljänteen kilpailuviikonloppuumme. Asiat etenevät oikeaan suuntaan ja uskon, että piakkoin pystymme julkaisemaan tämän vielä avoinna olevan osakilpailuviikonlopun kuviot, promoottori Kari Tasanko lupailee.

- Nyt kun pääpalkinnot on julkaistu niin on erinomainen aika jättää ilmoittautuminen jo pelkästään sen takia, että vuodenvaihteeseen mennessä Future Cupiin ilmoittautuneiden kesken arvotaan arvokas rengassarja, jolla sitten onnekas voi näyttää taitonsa tulevan kesän kuumilla pikipinnoilla. Ilmoittautumisen ohjeet sekä lisätietoja Suomen ainoasta kokonaan asfaltilla ajettavasta rallisprintsarjasta saat kotisivuiltamme osoitteesta www.futurecup.fi, Tasanko jatkaa.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS
 
Salvos Knauf Viiden Tähden Koti Asfalttikulma Rakennus Future Oy MTV3 Max MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio
Future Cupin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi